Anouk Penso

Anouk Penso

Anouk Penso is een van de trainers/en coaches bij Kyo.

Over zichzelf:

Dynamisch leiderschap zit in mijn bloed: het is voor mij een natuurlijk gegeven. Daadkracht, initiatief nemen, loslaten en terugnemen zijn de kwaliteiten die ik inzet voor de begeleiding van teams ‘in proces’, persoonlijke effectiviteit en communicatie. Intuïtie speelt een belangrijke rol.

Inspiratie vind ik in de beweging en de stilte van de dans….. mijn grootste passie. In mijn werk als trainer en teamcoach ga ik altijd op zoek naar de beweging in de groep en de stilte in de persoon. De beweging vind ik terug in de diversiteit van werkvormen en structuren die ik aanbied en het effect daarvan zie ik teruggekoppeld in de ontwikkeling die de groep en haar leden doormaken.
Leren vind plaats door de dynamiek van beweging in stilte – en stilte in beweging. Door ruimte te maken voor stilte wordt de kans geboden te reflecteren op eigen gedrag en thema’s die spelen.

In de processen waarin groepen terecht komen, werk ik vanuit de werkelijkheid zoals deze ‘hier en nu’ bestaat, het verwerft inzichten bij de deelnemers waardoor zij en de groep als totaal opnieuw in beweging komen. Met respect en inlevingsvermogen de groep en ook het individu aanspreken, is een passende wijze om het proces te begeleiden.

Ik ben werkzaam bij zowel profit als non-profit organisaties en juist de verschillende dynamieken die er spelen in deze twee groepen boeien mij. Ik werk vanuit de praktijk en ben daarmee doelgericht en resultaatgericht aan het werk. Sinds 2009 werk ik als trainer en coach bij netwerkorganisatie KYO, Organisatieontwikkeling – Training – Coaching.

Zie ook mijn LinkedIn profiel.

terug naar Wie zijn Wij